Camping Zonneweelde

Tips voor een geweldige kerstvakantie

Genoeg activiteiten tijdens de kerstvakantie!

Op zoek naar leuke uitjes in de kerstvakantie? Wij hebben alvast een selectie voor jullie gemaakt.

 
 
Kerstmarkt Brugge

1. Wintergloed Brugge

Op slechts 30 minuten met de auto vind je het historische Brugge vol sfeerverlichting en kerstdecoratie. Een winters festijn voor zinnenprikkelende ervaringen; een lichtbelevingswandeling, een uniek schaatsdecor op het Minnewater, een winterbar en twee gezellige kerstmarkten. Redenen genoeg voor een dagje Brugge.

 
Waterdunen winterwandeling

2. Ontdekkingstocht door Waterdunen

Het is heerlijk om uit te waaien op het strand, maar van een natuurwandeling door Waterdunen nabij Breskens, een uniek natuurgebied - waar eb en vloed het ritme van de dag bepalen - kom je ook in de winterstemming. 

Met een gids op pad? Op dinsdag 27 december kun je een 2.5 uur lange wandeling maken van 4.5 km langs de zilte landbouwgronden en de vogeleilanden in het getijdengebied. Vanuit de vogel kijkhutten zijn de eilanden goed te overzien en kun je de vogels van dichtbij bekijken. 

 
Schaatsbaan Knokke Sluis

3. Schaatsen op echt ijs in Sluis en Knokke

Om helemaal in de kerststemming te komen is het altijd leuk om de schaatsen aan te trekken en je beste schaatsmoves te laten zien. Zowel in Sluis als in Knokke vind je op de markt een ijsbaan met een apart gedeelte voor de kleinste schaatsertjes en vind je een Icebar waar je na het schaatsen nog heerlijk kunt nagenieten. 

 
Winter Wonder Wandeling Nieuwvliet

4. Winter Wonder Wandeling Nieuwvliet

In de straten van Nieuwvliet kijk je op 29 december je ogen uit tijdens dit sfeervolle evenement. Tientallen huizen, tuinen, bomen en objecten zijn verlicht met honderden lichtjes! Tijdens je wandeling door het dorp is er vanalles te zien, te doen, te beleven en je proeft van al het lekkers dat onderweg wordt aangeboden. 

 
Kerstmarkt Gent

5. Wintermarkt in Gent

In december ontpopt het historisch centrum van Gent zich tot een wonderland vol winterse geuren en kleuren. De kerstmarkt, natuurlijk met lekker eten en drinken, een reuzenrad en nieuw dit jaar: de mobiele rolschaatspiste maken het feest compleet. Ook is het de moeite om het Winterwonderkasteel, oftewel de winter versie van het Gravensteen, te bewonderen. 

 

Ben je ook warm geworden van de uitjes en wil je in de kerstvakantie genieten van een heerlijk verblijf aan de Zeeuwse kust, bekijk dan snel onze kerstvakantie last minutes!