Camping Zonneweelde

De beste tips voor het hemelvaart- en pinksterweekend

Hemelvaart & Pinksteren optimaal benutten

Mei zit natuurlijk volgepland met feestdagen, naast bevrijdingsdag is er tijdens Hemelvaart en Pinksteren nog meer dan genoeg te doen! Hieronder vindt je aantal leuke uitjes om je bezig te houden tijdens deze lange weekenden.

old timer festival

Oldtimer festival in Axel - Hemelvaart🚗

Het Oldtimer Festival in Axel is een feest voor het hele gezin. Natuurlijk staat de passie en liefde voor oldtimers centraal, maar er is meer! Ze hebben ook youngtimers staan in de leeftijdscategorie 1978 tot 2000. Het Oldtimer Festival Axel bestaat al sinds 1984 en trekt elk jaar tijdens Hemelvaartsdag ongeveer 12.000 bezoekers. 

breskens markt

Pinkstermarkt Breskens - Pinksteren 🎣

Op het spuiplein in Breskens wordt ook dit jaar weer een gezellige Pinkstermarkt georganiseerd. Heerlijk struinen langs de de vele kramen en genieten van het gezellige entertainment met een hapje en drankje. Absolute aanrader voor een dagje weg met zijn twee of met het gezin.

zeehonden

Zeehonden spotten Breskens🦭

Tijdens deze leuke en leerzame rondvaart over de Westerschelde ga je op zoek naar de Zeehondjes. Uiteraard kunnen ze niets garanderen, maar de laatste jaren waren er tijdens elke rondvaart zeehondjes, soms bruinvissen en erg veel soorten (zee)vogels te zien. Maar er is natuurlijk veel meer te zien. Je krijgt ook uitleg over de natuur, de scheepvaart, de beloodsing, de Westerschelde, de visserij, enz. 

Check deze bezichtigingen binnen 5 kilometer van onze camping!

molen

De molen van Nieuwvliet is al sinds 1619 een begrip en na een aantal restauraties en herbouwingen nog altijd actief op Nieuwvlietse grond. Iedere woensdag en zaterdag draait hij van 13:00 tot 17:00 uur.🕰️

Bos van Erasmus

In het bos van Erasmus leven allerlei dieren zoals uilen, spechten, salamanders en nog veel meer. Langs het beleefpad is er info te vinden over alles wat in en rond het bos leeft en worden kinderen uitgedaagd te spelen op mooie, robuuste speeltoestellen. Avontuurlijk en leerrijk in één. 🌳

kusts zonsopgang

Dauwtrappen🚶 - Hemelvaart

In Nederland staat de term "dauwtrappen" voor een gewoonte om vroeg op te staan. Op Hemelvaartsdag, 1 mei, of de eerste zondag van mei ga je vroeg uit de veren om vervolgens (meestal in een groep) een wandeling of fietstocht door het buitengebied te maken. Door onze prachtige omgeving is west zeeuws vlaanderen de ideale plek om deze traditie eens mee te maken. Dus word wakker met de vroege zonsopgang en ga er voor!