Camping Zonneweelde

Top 5 uitjes tijdens je vakantie

De 5 leukste uitjes tijdens je vakantie bij Camping Zonneweelde

1. Lekker dichtbij - Sluis

Op een kwartier van de camping vind je het smaakvolle vestigingsstadje Sluis. Bekend door het beroemde Belfort, de stadswallen, de gezellige terrasjes en de mooie winkels. Een museumtip voor jong en oud is het Bizarium. Een plek vol bizarre uitvindingen, zowel knotsgekke als wetenschappelijke.

 
sluis

2. Historisch Brugge & Gent

Je verwacht het niet, maar deze steden met eigen karakters liggen niet mijlenver van de camping. Bovendien staan beide steden op de Werelderfgoedlijst en dat is niet zomaar!

Brugge

Als je door het centrum van Brugge loopt, krijg je direct een historisch gevoel. Het valt op dat de binnenstad van Brugge nog steeds een middeleeuws karakter heeft, waar de moderne tijd op een mooie manier samengevloeid is met de oude gebouwen, straten en pleinen. Hou je van lekker eten en zoetigheden? Dan is het voor de chocoladeliefhebbers een walhalla. In het centrum van Brugge vind je meer dan vijftig lokale chocolatiers. De keuze is dus reuze!
En wat dacht je van Brugse biertjes? Zoals de Brugse Zot.

Het voordeel van een uitje naar Brugge is dat (bijna) alle bezienswaardigheden in het centrum gelegen zijn. Zo heb je alles dat je moet zien dichtbij elkaar. 

Wat moet je echt zien en doen in Brugge: Prinselijk Begijnhof, Rondvaart, Historium, Halve Maan, Museum Salvador Dali, Groeningemuseum, Belfort, Basiliek van het Heilig Bloed, Concertgebouw Brugge en natuurlijk niet te vergeten de gezellige pleinen zoals de grote markt en 't Zand met echte Brugse restaurants en cafe's.

 
brugge
 

Gent

Gent is zoals Brugge een historische stad met karakter. Zo kun je er in het stadscentrum een boottocht maken om de monumentale panden vanaf het water te zien, het Belfort beklimmen, Lams God bewonderen, de middeleeuwse burcht het Gravensteen bezoeken en nog veel meer. 

Één van de specialiteiten van Gent zijn de Gentse Neuzekes (Cuberdons). Een zoet zacht snoepje gemaakt van stroop dat zijn naam te danken heeft aan de kegelvorm. Met een beetje fantasie zie je er een neus in. Bovendien waar in Brugge de Brugse Zot bekend is, heeft Gent het wereldberoemde Gentse Strop biertje. 

 
gent
 

3. 'De Overkant' - Vlissingen & Middelburg

Sta je op het strand en kijk je naar de andere kant van het water, dan zie je 'de overkant': oftwel Vlissingen / Zoutelande. En omgekeerd, als je in Vlissingen naar de andere kant kijkt, zie je ook weer 'de overkant': het prachtige ZEEUWS-VLAANDEREN. Het is maar net hoe je het bekijkt.

Vlissingen

Als je op de kaart kijkt, ligt Vlissingen niet ver van de camping. In vogelvlucht al helemaal niet! Toch moet je het water oversteken. Een leuke tip hiervoor is de veerboot van Breskens naar Vlissingen.

Vlissingen heeft door de strategische ligging een belangrijke rol in de Zeeuwse geschiedenis gespeeld. Dit is te zien aan de monumenten, jacht- en loodshaven en o.a. het Maritiem muZeeum. Nog een leuke tip in het centrum: de Reptielenzoo Iguana. Hier leven vijfhonderd reptielen, amfibieën en insecten. 

Benieuwd hoe de hoofdstad van onze provincie eruit ziet? Ga dan een klein stukje verder met de trein of bus naar Middelburg.

vlissingen
 

Middelburg

Het maakt niet uit vanaf welke kant je Middelburg binnenkomt, je wordt vanzelf naar de markt met de architectonische town hall (stadhuis) in een laat-gotische stijl getrokken. En als je op deze plek bent, ben je in het bruisende centrum. Er zijn veel gezellige restaurants en cafés te vinden en er zijn twee winkelstraten waar je een leuke middag kan spenderen. Ook in middelburg kun je kiezen voor een rondleiding over het water. 

Zin om echt ondergedompelt te worden in de Zeeuwse sferen? Dan moet een bezoek aan het Zeeuwse museum zeker op je lijstje komen.

middelburg

4. 't Zwin - Knokke

Het mondaine Knokke staat niet alleen bekend om haar exclusieve winkels, maar ook om het bijzondere natuurpark 't Zwin. Het is niet alleen een uitje door de natuur, er is ook een interactieve route te vinden in het belevingspark. 

 
knokke
 

5. Kunstdorpje - Groede

Naast Nieuwvliet vind je het historische en gezellige Groede. Ooit uitgeroepen tot een kunstenaarsdorpje door de monumentale panden en nauwe straatjes met een geheel eigen sfeer. Leuk voor de kids en wat niet mag ontbreken tijdens je bezoek: Groede podium. Een speel- en bunkerpark met speeltoestellen, een kinderboerderij en... BUNKERS. Deze staan tussen de speeltoestellen in en zijn te bezichtigen. Heel bijzonder. Bovendien is het park vrij toegankelijk, dus voel je welkom om de historie te ontdekken. 

 
groede