FAQ Coronavirus (COVID-19) volgens richtlijnen Recron

Het Coronavirus zorgt dagelijks voor nieuwe ontwikkelingen. Wij houden daarom de nieuwsberichten over het coronavirus dagelijks in de gaten en handelen waar nodig. Camping Zonneweelde volgt de richtlijnen van het RIVM, Brancheorganisatie Recron en overheden. Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.

Op dit moment ontvangen wij zeer veel berichten, waardoor het antwoord iets langer duurt dan dat u van ons gewend bent. Indien uw reservering niet door kan gaan, ontvangt u een nieuwsbrief van ons. Graag willen wij u vragen om tot die tijd geen contact met ons op te nemen. Door de vele emails die wij ontvangen, kan een reactie langer duren dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. Telefonische vragen kunnen we helaas niet meer beantwoorden.

Veel gestelde vragen:

We snappen dat u vragen heeft over uw reservering. We staan in nauw contact met de lokale instanties (GGD), de brancheorganisatie en gemeenten die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus.

Q1: Kan ik nog op vakantie vanwege het coronavirus?

Indien uw reservering niet door kan gaan, krijgt u hier bericht van ons over. U ontvangt dan een nieuwsbrief met info over de mogelijkheden. Nog geen bericht ontvangen? Dan willen wij u graag vragen geduldig te wachten. 

Heeft u een annuleringsverzekering bij ons afgesloten, dan gelden de Recron voorwaarden. Heeft u geen verzekering bij ons afgesloten, contacteer dan uw eigen verzekering.

Recron annuleringsvoorwaarden (Art. 6 https://www.mennorode.nl/upload/files/recron-voorwaarden.pdf ): 


Q2: Welke maatregelen neemt camping Zonneweelde om verspreiding te voorkomen?

Camping Zonneweelde is t/m 19 april (en indien nodig langer) gesloten en gelden de landelijke richtlijnen. Daarnaast zorgen alle medewerkers er voor dat deze richtlijnen worden nageleefd. Zo worden onder andere de volgende extra maatregelen getroffen:

  • Het schoonmaken van de verblijfsruimte en de zogenoemde “handcontactpunten” gebeurt met professionele middelen
  • Het wassen van linnen gebeurt op professionele wijze (temperatuur >60 graden) waardoor virussen niet overleven
  • Extra desinfecterende handgel in algemene ruimtes


Q3: Zijn de faciliteiten te gebruiken / geopend?

Receptie
De receptie is geopend van maandag t/m zondag. Vragen die niet kunnen wachten, kunt u per email stellen. Hierdoor is geen persoonlijk contact nodig.

Gebruik van sanitaire voorzieningen
De sanitaire gebouwen zijn gesloten t/m 19 april (en indien voorgeschreven langer)

Restaurant Piazza Italian Kitchen Nieuwvliet
Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet zondag 15 maart j.l. besloten om ook de horecagelegenheden te sluiten. Hierdoor is het restaurant gesloten tot 28 april (indien voorgeschreven langer). Maar zal aangepast worden indien noodzakelijk.

Food market
De food market is geopend tijdens de openingsuren van de receptie. Wel wordt u gevraagd om een gepaste afstand te houden; richtlijn 1,5 meter. Graag enkel betalen met pin indien mogelijk.


Omboeken en annuleren

Q4: Ik heb gereserveerd. Wat als ik wil annuleren?

Indien uw reservering niet door kan gaan, krijgt u hier bericht van ons over. U ontvangt dan een nieuwsbrief met info over de mogelijkheden. Nog geen bericht ontvangen? Dan willen wij u graag vragen geduldig te wachten. 
 

Wat kunt u zelf doen?

Het is belangrijk om de standaard maatregelen op te volgen die gelden bij een “normale” griep en verkoudheid, namelijk:

  • Blijf thuis als u verkouden bent
  • Als u uit een risicogebied komt, gelieve thuis te blijven
  • Een begroeting op een andere wijze dan een hand, knuffel of kus
  • Was uw handen regelmatig langer dan 25 seconden met water en zeep
  • Hoest en nies in een papieren zakdoek of in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze daarna weg

Het actuele nieuws over het Coronavirus vindt u op: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus