Camping Zonneweelde

Wandelroutes

In de omgeving: 4km

Top 4 wandelroutes

1. Wallen van Sluis

Wat in de tachtigjarige oorlog (1568 - 1648) verdedigingsmuren van Sluis waren, zijn nu prachtige paden om Sluis van bovenaf te kunnen bekijken. De wallen dateren uit de 14de eeuw toen Sluis bloeide als handelsstad door de ligging aan het Zwin, wat toen een belangrijke vaarweg was. Tegenwoordig vormen de wallen, de grachten en het aanliggende grasland met struwelen een prachtig natuurgebied van ca 5 kilometer.

 
Wallen van Sluis
 

2. Waterdunen - Breskens

Op slechts 5 kilometer van de camping vind je het unieke natuurgebied - Waterdunen. Een gebied op de grens van land en zee. Hier komt het samenspel tussen water en land tot uitdrukking. Het combineert natuur, recreatie en getijdenwerking. Door deze combinatie komen zoet- en zout water samen en krijgen micro-organismen de kans om te groeien, waar vervolgens ook bijzondere vogels op afkomen. Waar de mens in vele natuurgebieden niet welkom is, zijn er in waterdunen verschillende wandelpaden aangelegd. Met een beetje geluk spot je iets bijzonders.

 
Waterdunen
 

3. 't Zwin - Knokke

Een gebied dat Nederland met België met elkaar verbind is natuurgebied 't Zwin. Zowel Cadzand als Knokke bezitten dit prachtige gebied van in totaal 770 hectare groot. Van oudsher was het Zwin een zeearm van de Noordzee. Tegenwoordig is het een gebied vol slikken en schorren, waar vele vogelsoorten hun weg vinden naar rust en ruimte. Het is een komen en gaan van vogels, waardoor het Zwin de naam 'de internationale luchthaven voor vogels' heeft gekregen. Tip: om nog meer info over het Zwin te krijgen is een bezoek aan het Zwin Natuurpark aan te raden. 

 
't Zwin
 

4. Bos van Erasmus - Cadzand

Ook op slechts 5 km van de camping vind u het bos van Erasmus, ookwel de Knokkert genoemd. Een bos vol met beuken, populieren, essen en esdoorns. Dit is een ideale wandelroute voor het gezin. Het Bos is 26 hectare groot en voorzien van verschillende speeltoestellen voor kinderen. Duikelrekken, spinnenwebnetten en nog veel meer. Het bos heeft zijn naam te danken aan de oude hoeve die zich naast het bos bevind van David Erasmus. Een absoluute aanrader dus voor een wandeling door de natuur.

 

Bos van Erasmus