Een geweldige voorjaarsvakantie met superleuke uitjes in de buurt

Wat is er nu leuker dan uit te kijken naar een vakantie aan de Zeeuwse kust met tal van leuke uitjes voor het hele gezin! Uitjes waar je bij thuiskomt nog over na-praat. 

 
👉 Bekijk de voorjaarsvakantie Last Minutes
 
Groede podium speeltuin

Speel- & Bunkerpark Groede Podium

Groede podium is een verrassend groen speel- en bunkerpark waar geschiedenisverhalen op een speelse manier tot leven komen. De bunkers uit 1942 zijn een belangrijk onderdeel van het park en vragen erom op ontdekking te gaan! Verder kunnen kinderen eindeloos ravotten, dieren ontmoeten en avonturen beleven. Er zijn verschillende speeltoestellen, een gezellige beestenboel en een speeltoren. In 't Hoofdkwartier kun je een tussenstop maken voor wat lekkers, een koel drankje of een ijsje. 

 
Belfort Sluis

Museum het Belfort in Sluis

In het kloppende hart van de stad Sluis vind je het enige Belfort van Nederland! Een interactief museum voor jong en oud, waarbij je in 90 treden op de top staat met een adembenemend uitzicht over de stad. Er zijn films te zien, interactieve presentaties, pronkzalen, een quizkamer, tentoonstellingen, speurtochten en de oude gevangenis. Kortom: er is veel te zien, te horen en te beleven. 

 
Zwingids rondleiding

Zwin Natuurpark

Welkom in de internationale luchthaven voor vogels! Een 155 hectare groot natuurgebied, waar de mens ongestoord in de wereld van de dieren een kijkje kan nemen. 

Op een indrukwekkende wijze kunnen natuur- en dierliefhebbers de vogelwereld observeren. Ooievaars in een nest zien broeden vanuit torens of op ooghoogte of eenden, ganzen, reigers, kluten en sterns vanuit gecamoufleerde hutten en heuvels bekijken. Verder vind je in het centrumgebouw meer info over de vogels die in het gebied leven en maak je kennis met de typische natuur en fauna van het Zwingebied.

 
Haaientanden zoeken

Haaientanden zoeken

Wist je dat het strand van Nieuwvliet een heel bekende plek is waar je echte haaientanden kunt vinden? 

Onze tip: zoek op het strand van de Zwarte Polder. Door de zeestroming heb je daar de meeste kans om de zwarte fossielen te vinden. 

 
Molen Nieuwvliet

Molen Nieuwvliet 

Ga terug in de tijd en neem een kijkje in de circa twee meter hoge molen van Nieuwvliet. Tot 1954 was de molen dagelijks in gebruik en is in de loop der jaren gerenoveerd in oorspronkelijke staat. Leuk weetje: de molen is iedere woensdag en zaterdag van 13.00 tot 15.00 uur te bezoeken en sinds 2021 wordt er na vele jaren weer tarwe gemalen tot meel!